Tinerii comunității și festivalul Strugurel de Mădulari

Comuna Mădulari se mândrește cu tinerii comunității, care duc mai departe tradițiile și obiceiurile satului românesc prin formația de dansuri populare „Strugurel de Mădulari”. Aceștia organizează Festivalul Strugurel de Mădulari, unde copiii și tinerii oferă, anual, un spectacol de dansuri specifice zonei de sud-vest a Românei, în județul Vâlcea, unde comuna Mădulari este situată.

Festivalul atrage de fiecare dată un public numeros, oamenii fiind încântați să vadă că noua generație își dorește să învețe obiceiurile ce au dăinuit ani la rând în lumea rurală. Pe lângă dansurile jucate, tinerii introduc și dialoguri în care se regăsesc preocupările zilnice ale țăranului român, gesturile și vocabularul specific acestuia.

Copiii şi tinerii din această comunitate, care se implică de fiecare dată în organizarea Festivalului Strugurel de Mădulari sunt dovada vie că tradiţiile româneşti nu se uită şi se păstrează în continuare, fiecare dorindu-și să le mențină ca parte din spiritul comunității.

Mestesuguri adunate:
În perioada mai 2014 – octombrie 2015, dezvoltarea rețelei RuralNet este susținută prin proiectul “RuralNet - rețeaua pentru dezvoltare comunitară” implementat de Fundația PACT, Centrul de Asistență Rurală și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro); Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.